Lördag morgon och solen syns inte till. Det är mulet och bara ett par grader varmt. I Gutamålsgillets allnakku kan man läsa att det idag är Motvädardagen.

Igår kväll satt vi givetvis och såg på “Så ska det låta” och sedan fortsatte jag med “Let´s Dance”. Äntligen åkte Elisabeth Höglund ut och det tycker jag nog att hon borde ha gjort för länge sedan. Det måste var frustrerande att sitta som jury och se bättre dansare få lämna programmet medan folkets favoriter blir kvar. Men det är väl som Elisabeth själv sa, hon kanske inte varit någon stor dansare, men hon har satsat och bjudit på underhållning och det är ju vad det här programmet går ut på – att underhålla.

I pausen fram till omröstningen såg jag ett fantastiskt program på SVT2, som heter “Från trädgård till tallrik” en brittisk trädgårdsserie som ska gå i 6 delar. Är du odlare och vill ha bra tips om ekologisk odling och tillagning av dina trädgårdsalster, så kan jag varmt rekommendera det programmet. Fast jag måste säga att mitt sviktande självförtroende fick sig en knäck – frågan är om jag ska så till mitt trädgårdsland?smiley

Ikväll är det Melodifestivalsfinal och den måste vi ju följa. Det ska bli spännande att se vem som vinner i år. Jag kollade i DN nu på morgonen och de har Caroline af Ugglas och Sarah Dawn Finer som favoriter. Själv gillar jag Malena Ernman, men hennes melodi och framträdande hade DN bara satt en 2:a på.