smiley En solig och fin söndagsmorgon är det, eller förmiddag kanske man ska säga för klockan närmar sig tio. Vi har just ätit vår söndagsfrukost och jag har varit ute en vända på trappan för att se om jag kunde se starn, för enligt allnakku är det Starns dag idag, men jag varken hörde eller såg till någon stare, det var bara några talgoxar som flöjtade.

Idag kommer äldste sonen och hans sambo hit på lunch. Jag hade planerat att steka en kyckling, men Åke tog en vända ner till Klintehamn på morgonen och där hade en fiskare just kommit in och höll på att rensa fisk, så då köpte Åke en torsk av honom, så det får bli ugnsstekt torsk till lunchen. Det är inte ofta vi får färsk fisk och det kan man ju tycka är lite underligt när vi bor på den här ön. I våra affärer här i Klintehamn finns det i regel bara den norska odlade laxen och så ett och annat paket med strömming som kommer från fastlandet.

Mannen, som Åke köpte fisken av, berättade att på näten hade det suttit massor av torskboddar (torskhuvuden), kropparna hade sälarna ätit upp. Bredvid båten hade en stor säl simmat, helt orädd och förmodligen mätt och belåten. Det kan inte vara roligt att få upp sina nät på det sättet.

Nu ska jag gå och fixa till mig och sen försöka ta några foton till Veckans Fototriss.