Brukar du byta blixtlås när de gått sönder? Jag har en symaskin och ett och annat blixtlås har jag väl bytt, men fy vad det är svårt att få det snyggt. I en kjol går det väl an, men byxor är det riktigt krångligt att få bra. Det är ett fasligt sprättande innan man får ur det gamla och i det nya. Åke har just nu ett par vardagsbyxor, som han inte kan använda för att blixtlåset är trasigt och jag har verkligen dragit mig för att laga dem.

Men så satt jag och läste HelaGotland.se nu på eftermiddagen och fick se att en gotländsk produkt fått ett fint pris. Och döm om min förvåning, när det gällde ett nytt fiffigt sätt att laga blixtlås.Det är två tjejer som kommit på ett sätt att laga dem i stället för att byta. Den här fiffiga grejen vill jag absolut slå ett slag för.

Man tar bara bort den gamla löparen och knäpper dit den här nya. Den finns i alla upptänkliga storlekar, så samtliga på marknaden förekommande blixtlås går att laga. Nu gäller det bara att ta reda på var man kan köpa den här uppfinningen. Här på Gotland ska den finnas att köpa i Visby. Skulle du vara intresserad så har du adressen till deras hemsida här, där man kan få reda på var produkten finns att köpa.

Nästa gång vi kommer till Visby ska jag minsann se till att få handla hem en zlideon till Åkes byxor!