Jag har fått en Middagsutmaning från kajsalisa och den går ut på att man ska ordna en fiktiv middag á la Gokväll. Jag hade tänkt avvakta med den lite, men nu är det ju fredag,
så här kommer mitt förslag till Gokväll på Stenstugu där maken kommer att agera värd:

Var: Jag kommer att duka i salen med vit linneduk och brutna linneservetter,
finporslinet, silverbesticken och vackra glas. Våra stora silverkandelabrar, som brukar
skymma sikten, ställer jag en i varje ända av bordet, så att mina fyra gäster kan se
och samtala med varandra. En vacker låg blomsteruppsättning blir det också mitt på bordet.

Menyn blir gotländsk och kommer att bestå av:

Förrätt: Kajpsoppa
Varmrätt: Lammentrecoté med potatisgratäng och hemgjord vinbärsgelé och sallad
Efterrätt: Saffranspannkaka med hemkokt björnbärssylt och vispgrädde

De fyra gäster:

1. Som min första gäst skulle jag vilja ha Amalia (Amli), Åkes faster, som jag aldrig fått träffa, men som jag hört så mycket talas som. Hon dog innan vi gifte oss och ligger begravd på Fröjel kyrkogård i en av de gravar jag sköter. Hon var en väldigt speciell person och historierna om henne är många. Det skulle vara roligt att få höra henne berätta om sitt liv.

2. Min andra gäst blir Elvis. Han som betytt så mycket för mig under min uppväxt! Vilken dröm att få ha honom vid middagsbordet. Jag skulle vilja ha reda på varför han trots sina enorma framgångar var en så olycklig person, som for så illa med sig själv. Och så skulle jag be honom sjunga “Love me tender”.

3. Som tredje gäst har jag bjudit Malena Ernmann. Jag gillar henne skarpt, hon är en riktigt operadiva, men med en härlig inställning till sin konstart. Det finns väl ingen som bjuder på sig själv som hon gör. Och tänk att få höra henne i en duett med Elvis!!

4. Anna Jansson blir min fjärde gäst. Anna skriver inte bara deckare utan också böcker om etik och moral i vården och det skulle jag vilja prata med henne om och så om hennes uppväxt här på Gotland och om hennes farmor, som vi bodde granne med när jag var barn. Dessutom tror jag att hon och “Amli” skulle ha mycket trevligt tillsammans.

Nu skicker jag stafettpinnen vidare till:

Anette, Åsa, Eleonora, Berit , har ni lust vore det trevligt att se hur ni skulle ordna en sådan här middag, men bara om ni har lust till det förstås. Känn inget tvång!

Ni har en hel vecka på er innan det är fredag igen. Trevlig helg! Här kommer en ung Elvis.

<!–
WriteFlash('’);
//–>