Idag är det inte riktigt så vackert som det varit tidigare under veckan. Ganska mulet är det och bara 5-6 grader varmt. I allnakku står det att det är Ladisdingnus Dag och ladisdingnu det är det nog många som lider av den här tiden. Våren är en vacker tid, men alla mår inte riktigt bra just den här årstiden.

Uppdraget i Veckans Fototriss lyder: Fotouppdraget denna vecka innebär att ni ska öppna era ögon för ett visst mönster, nämligen PRICKIGT. Om ni ser er om i era omgivningar, inne och ute, kan ni säkert hitta prickiga mönster både här och där. Det kan ju vara både naturligt prickigt som i min bild ovan (inuti i en Lotusblomma), eller skapade prickiga mönster.

Jag har letat fram några bilder från arkivet för jag tror inte att jag har något prickigt här hemma. Nyckelpiga – tänkte jag på, men insekterna har inte riktigt kommit igång, så det har jag inte sett någon. Och prickiga tyger eller prickigt porslin tror jag inte heller att jag har. Det får bli så här:

En vacker prickig fjäril – tyvärr vet jag inte vad den heter. Är det någon som vet?

Lilla Tess i sin fina klänning med gröna prickar på – fotot är från midsommaren 2008

En vackert grönprickig blomma. Naturen kan verkligen få till det!

Fler som är med i Fototriss hittar du HÄR idag.