En solig och fin morgon är det den här måndagen. 10-15 grader är det utlovat mot eftermiddagen, men jag misstänker att det inte gäller oss här vi kusten. Just nu är det bara 5°. Vi har just ätit frukost och när jag uppdaterat det här ska jag ut och fortsätta i trädgården. Nu är det grusgångarna som behöver åtgärdas. Det gäller att passa på innan det blir för upptorkat. Sen finns det hur mycket mossa som helst att räfsa bort i gräsmattorna.

Enligt allnakku är det idag Stainplukkardagen och sten har det plockats i massor under årens lopp, gården heter nog inte Stenstugu för inte. Varje vår har vårbruket inletts med stenplockning av åkrarna. En har suttit och sakta kört traktorn med vagn efter över åkrarna och så har andra gått efter och plockat sten och kastat upp på vagnen. Våra barn talar ännu om sin svåra barndom när de tvingades ut på åkrarna för att plocka sten. De skyller också eventuella ryggproblem i vuxen ålder på de där passen med stenplockning. Inte var det roligt för varken dem eller oss, men stenen skulle bort och alla skulle hjälpa till, så var det bara.

Jag tänkte visa några påskkort till, men de kommer lite senare idag för jag vill lägga dem i ett eget inlägg för arkiveringens skull.