smiley En riktigt fin morgon är det och fredagsstädning står på dagens schema. Jag ska nog ta ner gardinerna i vardagsrummet och tvätta dem och putsa av fönsterna, det gäller ju att passa på medan vädret är fint. Det är så mycket man vill göra nu både inomhus och utomhus. I allnakku står det att det är Tåilus dag idag.

Varje gång jag hör det här gotländska namnet på spillkråkan kommer jag att tänka på när jag gick på läroverket och vi en dag hade prov på olika fågelarter. Jag kunde inte komma på det “svenska” namnet på den här vackra hackspetten, så jag skrev det gotländska namnet, tåilu. Jag fick faktiskt rätt på det, vi hade en väldigt trevlig och förstående lärare.

Jag har suttit och titta och lyssnat på Susan Boyle idag på morgonen. Hon är verkligen en helt osannolik upplevelse. Jag har stött på videos med henne här på nätet förut och häromkvällen var det ett inslag om henne i Aktuellt också. Här är ett smakprov på hennes vackra sång.<!–
WriteFlash('’);
//–>

Ha en fin fredag!