En riktigt kylslagen morgon har det varit idag. Vi hade -1° när det var som kallast, men nu stiger temperaturen snabbt för det är soligt och fint. I allnakku står det att det är Kaipkålns dag, och kajpen växer som bäst nu, så vi ska passa på att plocka en omgång till. Kajpsoppa är gott!

Igår hade vi en härlig kväll på Warfsholmen. Vi var först i restaurangen och åt sjörövarsoppa, en fisksoppa, som mer var som en fiskgryta, med massor av olika sorters grönsaker och fisk, gudomligt god var den och ett hembakat ljummet bröd fick vi till.

Elden skulle tändas klockan 20.30, så vi satt kvar tills det var dags, för det var blåsigt och kallt, men soligt. När vi kom ut var det en otroligt vacker solnedgång. Massor av folk hade samlats för att vara med om firandet. Jag tror aldrig att jag har sett så mycket folk vid en maield förut. Från restaurangen hade vi sett en jämn ström av människor på Warfsholmsbron på väg ut till “Varvet”, så vi förstod att det skulle bli en stor uppslutning.

Åke står och värmer sig vid elden.

Nu var det dags för talet till våren.

Clary Winberg, som höll talet, började med att tala om elden och dess betydelse för oss människor.

Någon manskör som sjöng vårsånger var det inte, men tre duktig tjejer som underhöll och ledde allsång och det gick precis lika bra.

Idag ska vi åka ut på “Sudret” tillsammans med Bosse (äldste sonen) och hans Carina, för vi vill se om det finns några våradonis ännu. Det är tradition att göra det så här i månadsskiftet april/maj. Förra året var vi där den 27 april och då fanns det gott om dem. En titt på Hoburgsgubben ska vi också ta oss och så blir det lunch på Majstregården.