Idag har SPF, pensionärsföreningen där vi är med Åke och jag, haft en mannekänguppvisning. Åke hade inte lust att följa med så jag fick gå ensam. Han föredrog att vara hemma och klippa gräset i “täppan” bakom ladugården.

Det var en trevlig eftermiddag tillsammans med gamla bekanta och mannekängerna visade kläder från Westbergs Beklädnadsaffär, en gammal anrik affär i Klintehamn, som säljer dam och herrkonfektion. Mannekängerna var sex pensionärer och de visade tre-fyra omgångar kläder vardera och det gjorde de med den äran. Här är hela gänget samlat.

Om du klickar på de små bilderna kan du få se lite närmare på några av kreationerna.

Det är en duktig musiker som är med i pensionärsföreningen, Erling Lindvall, och han underhöll med pianospel mellan numren.

Efter visningen fick vi kaffe, vi kunde få ta oss en närmare titt på alla kläderna och så var det den vanliga lottförsäljningen. Jag köpte sex lotter och vann på tre av dem, så det kan man väl nästan kalla för maximal utdelning. 2 paket kaffe och en rabarberpaj hade jag med mig hem efter den här eftermiddagen, som avslutades som vanligt med att vi gemensamt sjöng Gotlandssången. Jag upptäckte att jag inte kan texten till den riktigt, så den måste jag öva på.

Gotland fosterö i Norden gamla bygd du är oss kär. Är vår vän om än på jorden, vikinglynnet vida bär. Nordrets raukar, stup och hällar, Sudrets väna lövskogsprakt. Havets glans i sommarkvällar, vinterstormars vilda makt. All den kärlek dU är vorden, Gotland väna fosterö.

Gotland sagans ö i havet, fri Du växte fri och stark. Aldrig losse vi på kravet; frie trampa fädrens mark. Nordbor helt till liv och kynne, Gutar först som sist ändå, vi som ärvde fädrens lynne, fädrens hjärtelag också, vi Din fana trohet svära. Hell vår hembygd, Gutars ö.