Vädret är grått idag och det småregnar. Det är bara att hoppas att det kommer lite ordentligt med regn, för det är väldigt torrt i markerna och bönderna vill ha väta för att vårsådden ska gro. I allnakku står det att det är Halsbandans dag. Halsbandan är detsamma som halsbandsflugsnapparen och den är Gotlands landskapsfågel. När jag var barn hade vi halsbandsflugsnappare som häckade i en holk i trädgården flera somrar i rad, så den fågeln känner jag väl igen.

Men det är inte vädret som får mig att deppa, utan anledningen är att jag har upptäckt en vattenläcka igen. Den här gången är det i badrummet som det sipprar fram vatten från vattenledningen alldeles nere vid golvet. Det här är ju ett gammalt hus och alla ledningar är från början av 40-talet, så det är väl egentligen inte så mycket att förvåna sig över, men det är så himla trist. En anledning till att vattenledningarna går hål på nu kan kanske vara att vi fick kommunalt vatten för några år sedan och att vattentrycket nog är högre nu än det var förut när vi hade eget vatten.

Vi har ju som tur är Bosse (äldste sonen) som hjälper oss med sånt här, men nu börjar jag nästan fundera på om det går att hålla på att lappa och laga och sätta i stumpar där ledningarna blivit svaga eller om det kanske måste göras något radikalt. Det kanske vore läge för det nu när det finns möjlighet till rotavdrag. Ett stambyte är det nog läge för, men vad kommer det att innebära egentligen? Suck, suck, suck!!

Idag har jag varit och fixat i källaren, städat skafferiet och tvättat en maskin och nu ska jag göra rent i kylskåpet. Kylskåpet börjar också bli åldersstiget och hyllorna börjar rosta, undrar om det går att köpa nya? Det tål att undersöka.